Silicon Dreams Kft. - informatikai szolgáltatások

Szilícium álmok, amikor a chipek álmodnak

A Silicon Dreams Kft. 1996-ban alapult, kecskeméti központtal működik, fő profilja informatikai szolgáltatások: szoftverfejlesztés, számítógép karbantartás, internetes megoldások, illetve 2000-től haditechnikai tartalomszolgáltatás. Cégünk alapító tagja és résztulajdonosa volt az ország egyik első internetszolgáltató cégének az Externet Internetnek. Externet Interneten belül feladatunk a tartalomszolgáltatás kiépítése volt. Ekkor hoztuk létre ma is működő újságjainkat a JETfly Magazint (2000-ben) és a Háború Művészete Magazint (2005-ben).

Portáljaink látogatottsága eléri a 150-200 ezer olvasót havonta. Lapjaink 2000-től az Index.hu, 2005-től 2008-ig az origo.hu lapcsaládjába tartoztak. 2008-tól önálló lapként működnek. A hírportáljaink alatt a friss fejlesztésű DREAM4SYS web engine motorunk működik.

Mára már büszkén mondhatjuk, hogy e témakörökben az ország vezető internetes tartalomszolgáltatójává nőttük ki magunkat, hisz nem csak a saját portáljainkat fejlesztjük/üzemeltetjük, hanem szinte az összes nagy haditechnikai (katonai) illetve repüléssel foglalkozó site-ot (Honvédszakszervezet, Aranysas magazin, Regiment magazin, Aeromagazin, MH Alakulatok, stb.) és ilyen módon piaci jelenlétünk 90 %-osnak mondható. A JETfly és Háború Művészete magazinok a legnagyobb internetes „reklámfelülete” a Magyar Honvédségnek és a Honvédelmi Minisztériumnak. Az általunk publikált (Magyar Honvédség) cikkek száma több ezres nagyságrendű.

Tizenhét éve a Magyar Honvédség szolgálatában

Szakmai elismerésnek tekintjük, hogy 1999-óta állunk a Magyar Honvédség szolgálatában. Ami különösen fontos számunkra, hogy szakmai vonalon (katonai) keresztül értük el sikereinket és kaptuk megbízásainkat. Saját internetes újságjaink szerkesztői aktív és nyugállományú katonák, akik messzemenően szem előtt tartják a Magyar Honvédség imidzsének építését. Több saját rendezvényünk is volt, mellyel a Magyar Honvédséget népszerűsítettük.  Öt magyar és három Európa-bajnokságot rendeztünk repülőszimulátor témában. Saját MiG-29 szimulátor pilótafülke fejlesztéssel rendelkezünk, melyet a Magyar Honvédség toborzóirodái is használnak. E rendszerek legmodernebb változatai a szolnoki RepTár múzeumban láthatóak.

 

Szakmai és társadalmi elismerések

A cég ügyvezető Koncsik István, aki a honvédelemért tett munkáját a Honvédelmi Miniszterek (Szabó János, Szekeres Imre, Hende Csaba, Simicskó István) öt esetben jutalmazták:

2017.05.21. Honvédelmi Miniszter - I. osztályú Honvédelemért Kitüntető Cím adományozása (dr. Simicskó István)
2010.10.08. Honvédelmi Miniszter - Emléktárgy adományozás (dr. Hende Csaba)
2008.09.29. Honvédelmi Miniszter - II. osztályú Honvédelemért Kitüntető Cím adományozása (dr. Szekeres Imre)
2007.10.05. Honvédelmi Miniszter - III. osztályú Honvédelemért Kitüntető Cím adományozása (dr. Szekeres Imre)
2000.07.18. Honvédelmi Miniszter - Emléktárgy adományozás (Szabó János)

Koncsik István a Kecskeméti Szent László Lions Club tagja, 2017-2018 évben a soros elnöke.

2010-től tiszteletbeli tagja az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Dongó vadászrepülő századának, 2004-től a MiG-29 század hagyományőrző alapítványának kurátora. 

2008-tól kurátora a Phoenix Harcihelikopter Alapítványnak, mely a szolnoki Mi-24 Phoenix Harcihelikopter Zászlóalj alapítványa.

 
További kérdése van?
Lépjen velünk kapcsolatba
Telefon: +36-70/334-9787
vagy
e-mail: info@sziliciumalmok.hu
Elérhetőségeink

Központi iroda

Silicon Dreams Kft.

Silicon Dreams Kft.
6000 Kecskemét, Kőhíd u. 12. I/1.
Telefon: +36-70/334-9787
E-mail: info@sziliciumalmok.hu

Küldjön üzenetet

Silicon Dreams Kft. - informatikai szolgáltatások
Kövesse cégünket: