Bemutattuk a WIFICASTER rendszerünket

2016. június 1-én, Budapesten a Benczúr házban két és féléves K+F projektünk zárásaként ünnepélyes sajtótájékoztató keretén belül mutattuk be WIFICASTER rendszerünket a helyszínen megjelent újságíróknak és érdeklődőknek.

WIFICASTER egy zárt láncú streaming közvetítő mobil állomás, mely segítségével a felhasználók rádiótelefonja (okos telefonja, pda készüléke) egy applikáció segítségével egyszerűen alakítható át egyfajta TV megjelenítővé, vagyis videó közvetítés megjelenítésére lesz alkalmas olyan módon, hogy az adott felhasználó telefonján nem szükséges internet előfizetés megléte, mivel rendszerünk nem használja azt.

Rendszerünk ötletének alapját az adta, hogy a Silicon Dreams Kft. 2000 óta foglalkozott rendezvények internetes közvetítésével, speciálisam 2000 és 2010 minden esetben cégünk végezte a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap internetes közvetítését. Az utolsó ilyen élőközvetítés idején – hála a gyors internet hazai terjedésének – közel 100 ezren követték interneten ellőben az eseményeket. Viszont nagyon sok a rendezvényre kilátogató a helyszínen próbálta elindítani rádiótelefonján a közvetítést, de a körzet GSM rendszere a túl sok és nagy sávszélesség igénybevételét nem bírta lekezelni. Az ötlet innen eredt: "kerüljük meg a telefonos szolgáltatók rendszerét és készítsünk olyan közvetítő rendszert, melynek vételére egy telefon alkalmas – akár telefon előfizetés nélkül is – és internetre se legyen szükség."

A K+F fejlesztésünkben az igazi kihívást a „kis területen lévő nagyon sok ember lekezelése” jelentette, hisz akár egy sportcsarnokban is működnie kell a rendszerünknek, ahol egymás „hegyén-hátán” ülnek az emberek és feltehetőleg mindenki akarja használni rendszerünket.

A mai sajtótájékoztatón élőben bemutatott WIFICASTER rendszerünk célközönsége több területről érkezhet. Hisz a WIFICASTER rendszer alkalmas lehet a nagyrendezvényeken használatos óriáskivetítők kiváltására, illetve akár egy kórházban vagy pályaudvaron a zárt láncú közvetítések megoldására, ahol akár „személyre szabott” streamek publikálhatóak ki. WIFICASTERNEK köszönhetően innentől minden egyes telefontulajdonos zsebében egy miniatűr TV lapul.

Lépjen velünk kapcsolatba és kérje árajánlatát!
Silicon Dreams Kft. - üzleti felhő vállalatirányítási rendszerek
Kövesse cégünket:
Széchenyi 2020