Felhőalapú szolgáltatások, SaaS – mik ezek pontosan?

Te is egyre többször hallasz és olvasol arról, hogy valami felhőalapú, például egy vállalatirányítási rendszer, esetleg már ezzel a rövidítéssel is találkoztál, hogy SaaS, de nem tudod hova tenni őket és szeretnél többet megtudni róluk? Jó helyen jársz, olvass tovább és minden fontos információt tudni fogsz a témában, ami csak érdekelhet.

Az informatika világában egyre újabb és újabb kifejezések és fogalmak bukkannak fel, ahogy haladunk a modernizáció vonalán. Egyik ilyen relatíve újabb koncepció az SaaS, ami a Software as a Service angol kifejezés rövidítése. Emögött egy nagyon egyszerű és hasznos elgondolás rejtőzik: az informatika szolgáltatások felhőalapú elérhetőségének biztosítása a felhasználók számára.

Felhőalapú működés

Ez lényegében azt jelenti, hogy nem kell az általunk használt informatikai programokat, szoftvereket letölteni a saját eszközeinkre és frissíteni őket, amikor szükséges. Ehelyett egy szolgáltató gondoskodik a program működéséről és karbantartásáról, mi pedig csak használjuk azt. Ezek a programok az úgynevezett felhőben vannak, internet segítségével érhetők el, így nem eszközhöz köthetők.

Használd Te is a SaaS alapú D4S vállalatirányítási rendszert

Miért jó ez nekünk?

Azáltal, hogy a SaaS alapú programok nem csak egy eszközről érhetők el, még egyszerűbbé válik a Covid óta egyre népszerűbb home office lehetősége, hiszen csak számítógépre és internetkapcsolatra van szüksége a dolgozóknak ahhoz, hogy el tudják végezni a munkájukat. Mivel egy külső szolgáltató üzemelteti a szoftvereket, mi pedig csak használjuk, nem foglal tárhelyet az eszközeinken és a felelősség is a szolgáltatónál van a megfelelő működéssel kapcsolatosan.

Manapság már rengeteg ilyen alkalmazás van, melyeket interneten keresztül tudsz használni, például szövegszerkesztők, naptárak, projektmenedzsment eszközök vagy akár vállalatirányítási rendszerek – melyek mind az SaaS koncepció tagjai. Ezek a programok megkönnyítik használóik mindennapjait, egy felhőalapú vállalatirányítási rendszert használva egyszerűen tudsz számlázni, készletet kezelni vagy akár a webshopodat üzemeltetni és nem szükséges hozzá bonyolult informatikai tudás sem.

D4S vállalatirányítási rendszerünk is a SaaS koncepció tagja, felhőalapú, segítségével csökkentheted a napi adminisztrációt, munkatársaid bárhonnan elérik, illetve Te is bármikor lekérhetsz statisztikákat akár a tengerparton ülve is.  Támogatja a csapatmunkát, egyszerre többen is dolgozhatnak benne, illetve moduláris felépítésének köszönhetően bármikor bővíthető.

A digitalizációs fejlődés nagyon fontos egy cég életében, ezt támogatja az SaaS koncepció felé való elmozdulás is, így minden cégvezetőnek javasoljuk felhőalapú vállalatirányítási rendszer bevezetését! D4S szoftverünket ráadásul pályázati úton is beszerezheted a hamarosan induló GINOP Plusz és DIMOP Plusz pályázatok segítségével!

Keress minket és ismerd meg a D4S-t!

Lépjen velünk kapcsolatba és kérje árajánlatát!

aaaa ddddddSilicon Dreams Kft. - üzleti felhő vállalatirányítási rendszerek
Kövesse cégünket:
Széchenyi 2020