MiG vadászgép szimulátor pilótafülke fejlesztése

Silicon Dreams Kft. 2003-óta foglalkozik vadászgép szimulátor rendezvények szervezésével és közel e dátum óta vadászgép szimulátorokhoz egyedi pilótafülkék fejlesztésével. A képen a cégünk által fejlesztett MiG-29 vadászgép szimulátor pilótafülke látható.

Cégünk a hazai legnagyobb referenciákkal rendelkezik, hisz 5 alkalommal rendezte meg a Magyar Repülőszimulátor Bajnokságot és 3 alkalommal adott helyet a Repülőszimulátor Európa bajnokságnak! Referenciá között található a Honvédelmi Minisztérium, a hazai és külföldi múzeumok.

Cégünk MiG-29 szimulátorának technikai adatai:

Egyszemélyes aircraft cockpit modul, mely alkalmas bármilyen katonai szimulátor kiépítésére, szétszedhető, áthelyezhető változatban. A MiG szimulátor cockpit lehetőséget nyújt a használó számára, hogy valósághű körülmények között nyerhessenek betekintést a vadászrepülőgép pilótáinak mindennapjaiba. A szimulátorban különböző nehézségi fokozatban paraméterezhető a légi-, illetve földi célok ellen, lőhetnek rakétákkal vagy akár gépágyúval is.

 Főbb jellemzők: 

•        Nyitott pilótafülke, egy pilótaüléssel (fél pilótafülke) konfiguráció
•        Részleges pilótafülke-konfiguráció
•        realisztikus megjelenés
•        Reális Flight Management System (FMS)

A MiG GAUGES KIT navigációs műszer rendszer realisztikus módon indikálja az adott repülőgép repülési paraméterit. A MiG GAUGES KIT a következő szenzorokat tartalmazza:

A MiG GAUGES KIT a következő szenzorokat tartalmazza: 

1.       Kombinált állásszög- és túlterhelés mérő
2.       Rádió magasságmérő
3.       Sebességmérő, Mach-szám kijelzéssel
4.       Műhorizont (kombinált)
5.       Rádió iránytű
6.       Variométer
7.       Barometrikus magasságmérő
8.       Fordulatszám-mérő
9.       Kiáramló gázhőmérséklet (bal és jobb hajtómű) Üzemanyag mennyiség

A szimulátor a minél valósághűbb élmény érdekében egy ún. HOTAS (Hands On Trottle-And-Stick) rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a repülőgép kényelmes irányítását és a megfelelő funkciók egyszerű működtetését. A való életben is alkalmazott rendszernek köszönhetően nincs szükség arra, hogy a kezünket levegyük az irányító eszközökről, hiszen az azokon elhelyezett kapcsolók és nyomógombok segítségével a repülőgép összes fontosabb rendszere működtethető. A rendszerhez tartozik egy botkormány, amellyel a repülőgép levegőben történő irányítását végezzük, valamint egy osztott gázkar (alap helyzetben össze van zárva a két kar), amelynek segítségével tudjuk vezérelni a repülőgép két hajtóműveit.

A szimulátorban megtalálhatóak az oldalkormányok- és a kitéríthető orrfutó mozgatásához szükséges lábpedálok is. Ezek szükségesek a csúszásmentes fordulók-, apróbb korrekciók-, illetve a szélrátartás végrehajtásához, valamint a repülőgép földön történő irányításához is.

A szimulátor rendelkezik egy ún. fejmozgás érzékelővel, amely lehetővé teszi, hogy a saját fejünk mozgatásával nézhessünk körbe a virtuális kabinban- és a légtérben. Az érzékelő képes a vízszintes oldal- és függőleges irányú fejmozgások lekövetésén kívül az előrehajolás (közelítés) és a fej döntésének követésére is. Az eszköz egy kamerából, valamint egy baseballsapkából áll, amelyen a kamera által követett fényvisszaverő pontok találhatóak. A helyes működéshez elengedhetetlen, hogy a kamerának folyamatos rálátása legyen erre a 3 pontra, ennek érdekében törekedni kell a baseballsapka fejen történő vízszintes viselésére. A használat során előfordulhatnak lekövetési pontatlanságok a túl erős környezeti fényviszonyok, illetve tükröződő felületek miatt, ezért törekedni kell arra, hogy ne legyen túl erős fény (irányított fény, pl. spotlámpa), tükröződés, illetve fényes tárgy a kamera látómezejében. A nem megfelelő sapkabeállítás, illetve a zavaró fényviszonyok jele a kamerán található zöld LED gyors villogása, illetve a fejkövetés szakadozott képi megjelenítése.

 

•           HOTAS (Hands On Trottle-And-Stick) kontroller rendelkezik
•           Osztott gázkar
•           Rádiós fejmozgáskövető
•           osztott lábpedál

Szimulátor központ vezérlő egység feladata a szimulátor eszköz ( OPEN COCKPIT SINGLE SEAT SIMULATOR modul, Navigációs műszer KIT, Repülésvezérlő modul) irányítása. A rendszer szoftvert nem tartalmaz, csak hardver komponenseket. Minimális kiépítés komponensei a következők:

 

•           Processzor: Intel Core i7-8700 vagy nagyobb
•           Hűtő: Cooler Master MasterLiquid Lite 240 Multi PWM CPU vízhűtés
•           Memória: 16GB Kingston 8GB/2400MHz DDR-4 1Rx8 HyperX vagy nagyobb
•           Alaplap: ASUS ROG STRICK B360-H GAMING, Intel B360 vagy nagyobb
•           Grafikus kártya: GeForce GTX1070Ti 8GB GDDR5 vagy nagyobb
•           SSD: Samsung 250GB SATA3 860 EVO M.2 SATA vagy nagyobb
•           Tápegység: Cooler Master MasterWatt Lite 700W
•           Ház: Cooler Master MB600L táp nélküli fekete-kék ATX
•           SAMSUNG 4K UHD TV vagy nagyobb

 

Vállaljuk MiG-29, MiG-21, MiG-15 tipusokhoz vadászgép szimulátor pilótafülke szállítását rövid határidővel!

Lépjen velünk kapcsolatba és kérje árajánlatát!

 
Silicon Dreams Kft. - üzleti felhő vállalatirányítási rendszerek
Kövesse cégünket:
Széchenyi 2020