Általános tájékoztató:

A mai világban a legtöbb információt digitális formában tárolják. A modern technológia számos előnnyel bír: lényegesen csökkenthetik a munkaidőnket és ezzel kényelmesebbé tehetik életünket. A digitalizálás ugyanakkor veszélyekkel is jár, amelyeket általában akkor ismerünk föl, amikor már túl késő.

Egyetlen technológia sem jár veszélyek nélkül és egyetlen biztonsági intézkedés sem nyújt 100 százalékos védelmet. Ez alól az adatok feldolgozása és tárolása sem képez kivételt.

Mi is akkor az adatmentés? Képzeljen el egy olyan helyzetet, amelyben nem tud hozzáférni digitálisan tárolt adataihoz. A megelőzés persze jelentősen csökkentheti, de soha ki nem zárhatja ezt a kockázatot. Minden egyes adatvesztésnél számos együttható játszik össze, így a megoldásoknak is szinte mindig testreszabottaknak kell lenniük. A következményeket csak így lehet minimalizálni.

Mindennapi életünkben a digitális technológiák változása más és más integrálási követelményeket kíván, amely magukra az adathordózókra is vonatkozik. Számos különböző elektromágneses, optikai, mechanikai vagy egyéb adathordozó létezik. Ahhoz, hogy ügyfeleinknek a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk, megtanultuk ezen adathordozók sajátos funkcióit, főbb jellemzőit és műszaki specifikációikat.

Az adatmentési technológiák körét jellemző változatosság ugyanúgy megtalálható az adatokkal közvetlenül dolgozó alkalmazásoknál. Ezen a területen a fejlődés hihetetlenül gyors. Ezt figyelemmel kísérve, illetve tanulmányozva, továbbá alkalmazott kutatások révén az adatmentési szolgáltatásunk jóformán az összes operációs és fájlrendszerre kiterjeszthető.

A kár nem feltétlenül magán az adathordozón jelentkezik. Az adatok különböző szinteken válhatnak elérhetetlenné, így például egyes fájlok sérülhetnek, ez pedig nem feltétlenül mechanikai hibákra vezethető vissza. Ennek megfelelően a fizikailag sérült fájlokhoz való hozzáférést is meg tudjuk oldani, sőt, jelszóval védett dokumentumok sem jelentenek akadályt számunkra.

Függetlenül attól, hogy egy elterjedt, mindennapos meghibásodásról vagy egyedi jelenségről van szó, a motivált és jól képzett szakemberekből álló csapatunk kellően felkészült ahhoz, hogy a legváratlanabb adatvesztési helyzetekkel is megbirkózzon.


Gyakran ismételt kérdések:

Hogyan indíthatom el a bevizsgálási folyamatot?

Első lépésként vegye fel velünk a kapcsolatot írásban (info@sziliciumalmok.hu) vagy telefonon (+3670/371-0352)!

Töltse ki az űrlapot és küldje el a fenti e-mail címre a gyorsabb ügyintézés érdekében!

Számos úton juttathatja el hozzánk sérült adathordozóját, de kérjük, mindegyik esetben fokozottan figyeljen a gondos csomagolásra (különösen ügyeljen arra, hogy az adathordozót statikus kisülések ellen védje), mivel ezek a tárgyak törékenyek. Keressen megfelelő csomagoló anyagot, és ha lehet, bélelje is! (Elsősorban mechanikai hatások, azaz ütések ellen kell védekezni. Lehetőség szerint használja a merevlemezek csomagolásának részét képező műanyag dobozt és tekerje azt légpárnás fóliába!)

A sérült adathordozó mellé kérjük, csatolja a kitöltött űrlapot is (még akkor is, ha személyesen keres fel bennünket)! Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy küldeményét gyorsan feldolgozzuk, és segít a félreértések elkerülésében is..

Kapcsolat:

6000 Kecskemét, Losonczy utca 5.
Silicon Dreams Kft.
Nyitva tartás: 9-17h hétköznapokon
E-mail: info@sziliciumalmok.hu
Tel.: +3670/371-0352

Mennyit kell fizetnem az adatmentésért?

Az árat nagyban befolyásolja az adathordozó típusa, kapacitása és a mentési technológia illetve a mentésre szánt technikusi óraszám. Pontos árajánlatot minden esetben csak az ingyenes bevizsgálás után tudunk adni.

Mennyi idő vesz igénybe az adatmentés?

A diagnózis felállítását illetve a sikeres adatmentés valószínűségének megbecslését általában egy hét alatt elvégezzük. Az adatmentés standard megrendelés esetében általában 2-20 napnál többet nem igényel. Az ügyfél kérésére azonban rövid határidőre is vállaljuk az adatmentés elvégzését. Ilyenkor folyamatosan azon a megrendelésen dolgozunk, az adathordozó átvételétől egészen az adatmentési folyamat lezárásáig.

Foglalkoznak merevlemezek javításával?

Egy merevlemez megjavítása általában költségesebb, mint egy új lemez vásárlása. Ebből adódóan nem foglalkozunk javítási munkákkal.

Foglalkoznak alkatrészek árusításával?

Nem.

Mire mentik a visszaállított adatokat?

Ez is teljes egészében Öntől függ. A visszaállított adatokat vagy az Ön által rendelkezésünkre bocsátott, vagy általunk vásárolt adathordozóra (merevlemez, külső adathordozó, pendrive) mentjük.
Merevlemezek esetén az teljes adatmennyiség, lehetőség szerint bitalapú másolását javasoljuk.
Az adatmennyiségért, illetve egy másik merevlemezre való másolásért külön költséget nem számolunk fel. A másolást előzetes beleegyezésével végezzük csak el.

Hogyan fizethetek?

- készpénzzel elvitelkor
- előre utalással

Milyen a sikerarányuk?

A sikerarányukat a következő szavakkal szoktuk jellemezni: „Ha az adathordozón található adat, akkor vissza tudjuk állítani.”. Sikerarányuk a lezárt folyamatokat illetően eléri a 99 százalékot, és az esetek többségében az adatok egészét, azaz 100 százalékát sikerül visszaállítanunk. Nyomatékosan szeretnénk azonban hangsúlyozni, hogy a „házilag” kivitelezett adatmentési próbálkozások jelentősen csökkentik a sikeres adatmentés esélyét, különösen akkor, ha a merevlemezt megnyitják.

Az adatmentés során megőrizhető-e az adathordozó jótállása?

Az esetek 99 százalékában igen.

Mi garantálja az Önök által kezelt bizalmas adatok biztonságát?

A biztonsági intézkedéseink legjobb bizonyítéka a már meglévő ügyfélkörünk bizalma, akik bizalmas adataikat is ránk bízzák. Fennállásunk óta egyetlen hibát sem követtük el eddig a biztonsági előírások betartása terén. Mindig készen állunk egyedi szerződéses feltételek kidolgozására, igazodva ügyfeleink igényéhez.

Jelen lehetek-e az adatmentés során?

Nem, elsősorban adatbiztonsági okokból.

Vállalnak helyszíni kiszállást?

Sajnos az esetek többségében speciális felszerelésekre van szükségünk, amelyek csak a laboratóriumunkban találhatóak. Adathordozóját azonban szívesen és ingyenesen elszállítjuk otthonából (kizárólag Magyarországon).

Ellenőrizhetem-e a helyszínen a visszaállított adatok meglétét?

Természetesen.

Megvárhatom a diagnózis eredményét?

Igen. Ugyanakkor bonyolult meghibásodásoknál és szoftveres hibáknál a diagnózis akár több napot is igénybe vehet.

Lépjen velünk kapcsolatba és kérje árajánlatát!

 
Silicon Dreams Kft. - üzleti felhő vállalatirányítási rendszerek
Kövesse cégünket:
Széchenyi 2020